Leves a szárított gombádból
Ahogy mondani szokták, lassan a tél az utolsókat rúgja. Már nem kell sokat várni a primőrökre, de addig is használjuk el az ősszel eltett élelmiszereket. A szárított gomba pont ilyen. Ha nincs, az se gond, mert már minden nagyobb élelmiszerboltban kapható! Vágjunk bele!
Hozzávalók:
- 5 dkg szárított gomba
- 2 dkg zsír
- 2 dkg liszt
- 4 dkg rizs
- 2 dl tejföl
- 1 cs petrezselyem (vagy szárított)
Elkészítés:
Mosd meg a gombádat jó alaposan majd főzd puhára. Készíts egy világos rántást, engedd fel pici hideg vízzel, majd add a gombáékhoz, ha már puhák. Főzz bele rizst, szórd meg apróra vágott petrussal, vagy morzsolj bele szárítottat. Tálald tejföllel! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.