Facebook hozzászólás
1 216

Vegán recept!

Currys sült karfiol leves

Ezekben a hűvös napokban egy dologra vágyunk nagyon: melegségre. És mi melegíthet fel jobban, mint egy forró, fűszeres, sűrű leves?

Currys sült karfiol leves

Hozzávalók

  • 1 kis fej karfiol
  • 20 dkg  burgonya
  • 20 dkg édesburgonya
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 nagy hagyma
  • 3 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 ½ tk reszelt friss gyömbér
  • 1 lime héja és leve
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 doboz (400 gr) paradicsomszósz
  • 1 doboz kókusztej
  • 1l zöldségleves (alaplé, vagy víz)
  • 2 tk curry
  • 2 tk őrölt koriander
  • 2 tk őrölt kömény
  • 1 ½ tk őrölt fahéj
  • 1 ½ tk őrölt kurkuma
  • ½ tk cayenne bors
  • 1 chili paprika,
  • só, bors
  • friss koriander a tetejére

 

Currys sült karfiol leves Fotó: Pinterest
Currys sült karfiol leves Fotó: Pinterest

 

Elkészítés

A karfiolt szedjük apró rózsákra, mossuk meg, szárítsuk le. Az összes fűszerport keverjük össze egy zacskóban, adjunk hozzá 2 ek olajat, majd dobjuk bele a karfiolokat és alaposan rázzuk össze. Vegyük ki a zacskóból a karfiolokat, tegyük sütőlemezre és süssük kb. 20 percig.
A maradék olajon pirítsuk meg az apróra  vágott hagymát és a felkockázott sárgarépát. Jöhet bele a paradicsomszósz, a zúzott fokhagyma és a gyömbér. Adjuk hozzá a levest, a kockára vágott krumplikat, a lime levét és héját, sózzuk, borsozzuk. Lefedve főzzük, míg a zöldségek majdnem megpuhulnak, kb. 30-35 percig. Ekkor keverjük hozzá a kókusztejet, a sült karfiolt és már csak addig főzzük, amíg teljesen puhák lesznek a zöldségek.
Tetejét megszórjuk korianderrel, de ha nem kapunk, jó a petrezselyem is.

Tipp:  A sült karfiol önálló ételként is működik, diétázóknak kifejezetten ajánlott!

 

Próbáld ki ezt is:
Indiai tojás curry


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!