Mac and Cheese a BBQ-s Kiss-testvérektől
Itt a grillszezon, mi több, a BBQ-s szezon. Ez a recept mindkettőhöz jó, de azért mégis inkább hosszan és lassan sült csirkéhez, oldalashoz vagy marhaszegyhez illik. Ajánlottam már a különleges burgonyasalátát vagy a babragut, de most itt az ízvilágában mindent elsöprő Mac and Cheese!
Hozzávalók 10 éhes szájhoz:
- 1,25 kg makaróni/szarvacska tészta
- 1,2 L sajtmártás
- 20 dkg reszelt sajt
Sajtmártáshoz:
- 10 g só
- 3 g bors
- 2 fej vöröshagyma
- 0,4 kg cheddar szósz
- 0,25 l csontleves
- 0,5 l tejszín
- 100 g keményítő
Elkészítés:
A makarónit vagy a szarvacska tésztát megfőzzük, majd tejszínből, cheddar szószból, só, bors és vöröshagyma hozzáadásával sajtmártás főzünk. A kettőt összekeverjük, tányérba adagoljuk és reszelt sajttal megszórjuk. Merrychefben vagy sütőben 4 percig 250 fokon sütjük, és tálaljuk. Önállóan is kiváló étel, de a különböző BBQ-fogásokhoz köretnek is szenzációs, állítják a Budapes Barbecue Campany tulajdonosai, a Kiss-testvérek.
Hozzászólás zárolva.