Madártej mikróban
Kétféle ember van, az egyik szereti a madártejet, a másik nem. Van, aki egész egyszerűen azért nem készíti, mert folyton odaégeti… Nos, most ezt is megoldjuk, hiszen ez egy olyan recept, amihez csak a mikrohullámú sütő kell. Leégés kizárva, és még gyors is!
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 12 dkg cukor
- 1/2 cs vaníliás cukor
- 7 dl tej
- 1 ek vaníliás pudingpor
Elkészítés:
Válaszd szét a tojásokat, a fehérjéket 2 ek cukorral verd kemény habbá. Végy ki a tejből 2-3 kanálnyit, a többit tedd egy üveg vagy mikróba is használható tálba, és hét perc alatt 750 watton forrald fel. A fehérjehabból evőkanállal szaggass kis galuskákat, tedd rá a tejre, és így is főzd négy percig, de már csak 500 watton. (A mikrós készítés egyik előnye, hogy a galuskákat nem kell forgatni!) Ha kész szűrőlapáttal szedd ki egy tálba.
A tojások sárgájához add hozzá a többi cukorral, illetve a vaníliás cukorral, majd jöhet hozzá a liszt, a maradék 2-3 kanál tej és a pudingpor. A masszát tedd a mikróba, a készüléket állítsd 750 wattra, és főzd ezt is két percig. Jöhetnek rá a habgaluskák, és kész!
Hozzászólás zárolva.