Mangalica oldalas házi barbecue-szósszal kemencében sütve
A kemence isteni dolog, de Gazdag Tamás, a HomeCatering.hu vezetője elárulta, ezt a receptet nyugodtan elkészítheted a sütőben is. Ezt az isteni oldalast a Nivegy-völgyben kóstolhatod meg a Tagyon Birtokon. A házi barbecue-szósz receptjét már elmeséltem, azt tálald hozzá!
Hozzávalók négy éhes szájhoz:
- 1 kg oldalas
- 15 dkg mangalica zsír
- 1 fej fokhagyma
- 2 tévépaprika
- 2 paradicsom
- 5 dkg só
- 1,5 dkg bors
- 2,5 dkg friss oregano
- 2,5 dkg friss bazsalikom
- 2 dl víz
Elkészítés:
Fűszerezd be az oldalast. A zsírt keverd össze a közepesre felvágott zöld fűszerekkel. Jól kend be vele a húst, és hagyd pihenni 3 órán át ebben a pácban. Végy egy magasabb falú tepsit, tedd bele a húst. Darabold fel a paprikát, a paradicsomot, a fokhagymát, szórd az oldalas köré. Önts rá 2 dl vizet, borítsd be alufóliával, és 150 fokos sütőben párold 4 órán át. Kapd le a fóliát, locsolgasd meg a húst a szafttal, és fólia nélkül 180 fokon még süsd 15 percig. Tálald petrezselymes újburgonyával, és a híres Tagyon birtoki barbecue-szósszal! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.