Facebook hozzászólás

Mangalica oldalas házi barbecue-szósszal kemencében sütve

A kemence isteni dolog, de Gazdag Tamás, a HomeCatering.hu vezetője elárulta, ezt a receptet nyugodtan elkészítheted a sütőben is. Ezt az isteni oldalast a Nivegy-völgyben kóstolhatod meg a Tagyon Birtokon. A házi barbecue-szósz receptjét már elmeséltem, azt tálald hozzá!

Mangalica oldalas kemencében sütve, majd feldarabolva, Kép: László Márta
Mangalica oldalas kemencében sütve, majd feldarabolva, Kép: László Márta

Hozzávalók négy éhes szájhoz: 

  • 1 kg oldalas
  • 15 dkg mangalica zsír
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 tévépaprika
  • 2 paradicsom
  • 5 dkg só
  • 1,5 dkg bors
  • 2,5 dkg friss oregano
  • 2,5 dkg friss bazsalikom
  • 2 dl víz

Elkészítés:

Fűszerezd be az oldalast. A zsírt keverd össze a közepesre felvágott zöld fűszerekkel. Jól kend be vele a húst, és hagyd pihenni 3 órán át ebben a pácban. Végy egy magasabb falú tepsit, tedd bele a húst. Darabold fel a paprikát, a paradicsomot, a fokhagymát, szórd az oldalas köré. Önts rá 2 dl vizet, borítsd be alufóliával, és 150 fokos sütőben párold 4 órán át. Kapd le a fóliát, locsolgasd meg a húst a szafttal, és fólia nélkül 180 fokon még süsd 15 percig. Tálald petrezselymes újburgonyával, és a híres Tagyon birtoki barbecue-szósszal! Jó étvágyat!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Visszatér a strandidő, jönnek a rosszullétek!

A tartósabb lehűlést hozó hidegfrontot követően csak lassan zajlik a melegedés, ráadásul most meg is torpant a…

Reggel az ízületek, délután a migrén okoz gondot

Úgy tűnik, átmenetileg megnyugszik az időjárás, de az időjárás-érzékenyek szervezete ebben az időszakban sem…
1 / 1 487

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!