Facebook hozzászólás
425

Márti borjúoldalasa sörrel, szegfűszeggel

Nálunk az oldalas minden szerepkörben jól teljesít! Most egy olyan receptet kaptok, amelyik tényleg párját ritkítja. Ezúttal itt a kiváló borjúoldalas, ami a csontjával sül. Hát még, ha az kap egy kis sört! Ámulat, milyen rendkívül ízletes fogás!

Hozzávalók négy oldalaskedvelő:

Borjú oldalasa füst színű tányéron fehér krumplipürével, Kép: László Márta
Kép: László Márta
  • 1 kg borjúoldalas
  • 10 dkg sült hús zsírja vagy vaj
  • 3-4 dl sör
  • 1/2 citrom héja

Elkészítés:

Darabold a húst a csont mellett 1-2 csontszelet mellett. Sózd be. Végy egy mély serpenyőt, tedd bele a zsiradékot, hevítsd fel, majd dobd bele az ínycsiklandó húsdarabokat! Ha megpirult, add hozzá a sört, szórd meg a szegfűszeggel, dobd rá a citromhéjat. Fedő alatt párold félpuhává, majd saját zsírjában pirítsd pirosra!

Adj hozzá krumplipürét, finom salátát!

Az igazi tatár is borjúból készül! Itt egy remek recept!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!