Márti borjúoldalasa sörrel, szegfűszeggel
Nálunk az oldalas minden szerepkörben jól teljesít! Most egy olyan receptet kaptok, amelyik tényleg párját ritkítja. Ezúttal itt a kiváló borjúoldalas, ami a csontjával sül. Hát még, ha az kap egy kis sört! Ámulat, milyen rendkívül ízletes fogás!
Hozzávalók négy oldalaskedvelő:
- 1 kg borjúoldalas
- 10 dkg sült hús zsírja vagy vaj
- 3-4 dl sör
- 1/2 citrom héja
- só
Elkészítés:
Darabold a húst a csont mellett 1-2 csontszelet mellett. Sózd be. Végy egy mély serpenyőt, tedd bele a zsiradékot, hevítsd fel, majd dobd bele az ínycsiklandó húsdarabokat! Ha megpirult, add hozzá a sört, szórd meg a szegfűszeggel, dobd rá a citromhéjat. Fedő alatt párold félpuhává, majd saját zsírjában pirítsd pirosra!
Adj hozzá krumplipürét, finom salátát!
Az igazi tatár is borjúból készül! Itt egy remek recept!
Hozzászólás zárolva.