Márti citromos borjú bécsije
Rántott húst készíteni nem egy nagy dolog. Általában ezt mondják azok a háziasszonyok, akik, egyébként semmi mást nem tudnak főzni. Pedig ez sem annyira egyszerű. Példának mutatok most egy trükköt! Nemrég kaptam néhány fantasztikus szelet, csont nélküli borjúkarajt egy barátomtól. Íme, ez a csodás végeredmény! Igazi vasárnapi fogás!
Hozzávalók:
- 60 dkg csont nélküli borjúkaraj
- 1 citrom leve + 1 másik: díszítésnek
- só
A panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- tej
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
Klopfold ki a hússzeleteket, majd fél órára tedd a citromlébe. Sózd be, de a panírozás előtt várj még 10 percet. Készítsd ki a liszt-tojás-prézli triumvirátust úgy, hogy a felvert tojásba önts kb. két evőkanál tejet. Most jöhet a panírozás. Bő, közepes lángú olajban süsd aranybarnára – mindkét oldalát 4-4 percig.
Hozzászólás zárolva.