Márti mandulával bolondított sült pisztrángja
Nálam minden jöhet, ami hal! A pisztráng pedig az egy igazi király! Sokan nem is mernek belevágni, mert attól félnek, hogy majd nem kunkorodik jól a tányéron. Megsúgom, a lényeg nem a kunkorodáson van! Sokkal inkább az ízeken! Elámulsz, milyen ügyes vagy, ha kipróbálod! Egy szerelmes vacsorához is remek ötlet! különleges, és gyorsan elkészül! Hűts be hozzá egy rajnai rizlinget!
Hozzávalók éhes szájhoz:
- 2 pisztráng
- 5 dkg mandula
- 2 dl olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ citrom leve
- 1 csokor petrus
- só, bors
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
Alaposan tisztítsd meg, majd éles késsel irdald be a halakat. Sóval, borssal mindenütt jól dörzsöld be. Az olajba dobd bele az apró kockára vágott fokhagyma gerezdeket (bevallom ezt is wokban szoktam készíteni!). Beleforgatom a zsemlemorzsába a pisztrángokat, majd közepesen meleg olajban úgy 5-6 perc alatt kisütöm. Szűrőlapáttal kiveszem a halakat, és egy papírtörölközővel kibélelt tálra teszem. Visszavesszük a lángot a maradék olaj alatt, majd beledobjuk a mandulát, és óvatosan megpirítjuk. Amikor már kezd barnássá válni, rádobjuk az apróra vágott petrezselymet és a fél citrom levét. Kavarunk egyet, majd a halakra öntjük! Egyszerű főtt krumplival tálaljuk! Mennyei! Jó lesz hozzá a rajnai rizling! Próbáld ki! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.