Márti svájci currys, ananászos csirkéje
Svájc számomra az egészséges, konnyű étkezések, különleges ízek világa! Ezt a receptet is ottani barátimtól tanultam! Elképedtem, hogy egy egésznapos, hegymászós kirándulás után hogy tud pillanatok alatt fantasztikus vacsorát az asztalra varázsolni Nelly és Jules. Örök hálám érte ma is!
Hozzávalók:
- 4 csirkemell
- 1 ananász (vagy 1 doboz ananászkonzerv)
- 1 doboz natúr joghurt
- 3 dl főzőtejszín
- 2 ek currypor
- késhegynyi frissen őröltg bors
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
Pucold meg, majd kockázd fel az ananászt. Szeleteld kb. ujjnyi vastag csíkokra a melleket. A csirkét pirítsd meg az olajon, majd add hozzá az ananászt. Kis kevergetés után szórd rá a curryt, és, ha szereted, adj hozzá egy kis ételízesítőt is. Amikor már látod, hogy egyenletesen pirul minden, öntsd rá a főzőtejszínt, és tedd rá a fedőt. Nagyjából 10 perc múlva add hozzá a joghurtot is. A legvégén tekerj rá egy kevés friss borsot! Párolt rizzsel, vagy kukoricás rizzsel tálald. Nagyon gyors, nem tudod elrontani, és egészen különleges fogás még ünnepekre is! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.