Márti töltött paprikája
Akkor köszönt be számomra az igazi nyár, amikor már zöldpaprikát és paradicsomot is lehet kapni a piacon. Imádok ilyenkor vásárolni! Mámorító illatokkal teli minden stand. Ez a könnyű egytálétel melegíthető is, így a kánikulában nem kell kétszer a tűzhely mellé állni. Másnap csak egy gyors mikrózás jön!
Hozzávalók:
- 8-10 paprika
- 30 dkg sertéshús
- 8 dkg rizs
- 1 kis fej hagyma
- 2 ek olaj
- 2 dkg liszt
- 1 kg paradicsom leve
- 2 ek paradicsompüré
- ízlés szerint só, cukor
Elkészítés:
A zöldpaprika tetejét levágjuk, magházát kivesszük. A sertéshúst megdaráljuk és összekeverjük a félig főtt rizzsel. A kockára vágott hagymát zsíron megfonnyasztjuk, majd a masszába keverjük. A paprikákat lazán megtöltjük, azért lazán, mert a rizs még dagad! Tegyük egy lábasba, leöntjük annyi forró, sós vízzel, amennyi épp, hogy ellepi. Öntsük hozzá a paradicsomlevet és a pürét, majd fedő alatt puhára pároljuk. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, hozzáadjuk azt is. Körülbelül még 20 percig kis lángon főzzük, hogy a leve besűrűsödjön. Ha kell, adjunk hozzá cukrot!
Próbáld ki dalmát paprikámat is!
Hozzászólás zárolva.