Márti varázslatos póréhagyma krémlevese
Ez volt az első francia leves, amit hosszú évekkel ezelőtt kóstoltam, de már akkor nagyon ízlett. Azóta számtalan formáját kipróbáltam a hagymalevesnek, de bátran mondhatom, mind isteni volt. Nos, most itt a legegyszerűbb változat! Nem bánod meg, ha kipróbálod!
Hozzávalók 4 éhes szájhoz:
- fél kg póréhagyma karikára vágva (nyugodtan használd a zöldjét is!)
- 2 ek liszt
- 1 l zöldséges alaplé (ez lehet húsleves vagy kockából készült lé is)
- 2 ek tejfel vagy egy kis habtejszín
- 1 ek olaj
- só
- bors
Elkészítés:
Kevés kis olajon megfonnyasztod a hagymakarikákat. Fokozatosan rádobod a lisztet, és jól elkevered. Hozzáöntöd az alaplét, sózod, borsozod, és kb. negyedóra alatt összefőzöd. Most jöhet a tejfel, no meg a turmixgép. Én jobban szeretem tejfel nélkül. Az egészet összeturmixolom, tányérkákba szedem, és most teszek a tetejére egy pici tejszínhabot, díszítésnek egy levél petrezselymet!
Igazán nagyon gyors, ízletes leves, és a szemeidet sem kell kisírni a póréhagyma felszeletelés közben!
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.