Mascarponés-gyümölcsös charlotte torta
Nem mondhatjuk, hogy húsz perc alatt összedobható tortáról van szó, de nagyobb családi ünnepen, jelentősebb baráti összejövetelre simán elkészíthető, dekoratív torta ez, amit érdemes kipróbálni. Második, harmadik alkalommal már már rutinból fog menni.
Hozzávalók a tésztához:
6 db tojás
6 ek cukor
6 csapott ek liszt
0.5 csomag sütőpor
Piskótatekercshez:
4 db tojás
4 ek cukor
4 csapott ek liszt
0.5 csomag sütőpor
4 ek lekvár
Krémhez:
2.5 dl tejföl
25 dkg mascarpone
2.5 dl habtejszín
10 dkg cukor
30 dkg meggy
15 g zselatin
1 dl víz
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
5 dkg meggy
közepes db mandarin
4 közepes db kivi
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét keményre felverjük, hozzáadunk 6 ek. kristálycukrot, és tovább keverjük. Belekeverjük a tojássárgáját is. 6 ek. liszthez teszünk 1 mk. sütőport, beleszitáljuk a tojásos masszába. Fakanállal óvatosan elkeverjük, majd vajjal kikent, liszttel meghintett tortaformába tesszük, és tűpróbáig sütjük.
Miután megsült, kivesszük a formából, és hűlni hagyjuk. Kettévágjuk. Az alsó részt visszatesszük a tortaformába, szeletelt piskótatekerccsel körberakjuk.
A krémet beleöntjük (6 evőkanállal félreteszünk a tetejére). Befedjük a piskóta másik felével, és lekenjük krémmel.
Piskótatekercs:
4 db tojást kettéválasztunk. A tojásfehérjét keményre felverjük, hozzáadunk 4 ek. kristálycukrot, és tovább keverjük.
Belekeverjük a tojássárgáját is. 4 ek. liszthez teszünk 1 mk. sütőport, beleszitáljuk a tojásos masszába. Fakanállal óvatosan elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe tesszük, és tűpróbáig sütjük.
Miután megsült, kiborítjuk a tepsiből, levesszük róla a sütőpapírt, és feltekerjük. Miután kihűlt, megkenjük bármilyen ízű lekvárral, és felszeleteljük.
Krémhez:
A mascarponét tejföllel, cukorral és az összeturmixolt meggyel összekeverjük. A habtejszínből kemény habot verünk a habfixálóval együtt. A vizet a zselatinnal folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd óvatosan, vékony sugárban a tejfölös krémhez csurgatjuk, majd hozzáforgatjuk a habtejszínt
.
Tetejére:
A mandarint és a kivit megpucoljuk, cikkekre szeleteljük. A torta tetejét körben kirakjuk félbevágott, szeletelt kivivel.
Közepére teszünk egy-egy szem meggyet. Körberakjuk szeletelt mandarinnal.
Hozzászólás zárolva.