Maultaschen, avagy a sváb konyha raviólija
Gomba- vagy hagymaszósszal, krumplisalátával, tepsiben sajttal megsütve vagy levesbetétnek – egyformán remek a sváb konyha remekműve. Erre is igaz, hogy ahány család, annyiféle módon készítik. Legutóbb Stuttgartban, a ROTO-konferencia séfje készítette el nekünk. Megsúgta, hogy szerinte borjúhúsból a legfinomabb, de vannak, akik a csirkés vagy a zöldséges variációra esküdnek! Én burgonyasalátával és gombaszósszal kaptam! Isteni volt!
Hozzávalók:
Tészta:
- 1/2 kg liszt
- 4 tojás
- 2 ek olaj
- só
Töltelék:
- 7,5 dkg húsos szalonna
- 25 dkg vegyes darált hús
- 20 dkg főtt spenót
- 2 hagyma, apró kockákra vágva
- 5 dkg petrezselyem
- 3 tojás
- 2 szikkadt zsemle
- só
- bors
Elkészítés:
Áztasd be a zsemléket. A húsos szalonnát és a hagymát kockázd fel, vajban prítasd meg kissé. Egy tálba kézzel szaggasd bele az áztatott zsemlét, a durvára vágott petrezselymet és a spenótot, majd daráld le. Ehhez add hozzá a szalonnát és a hagymát. A masszához jöhet a darált hús, belekeverjük a tojásokat, sóval, borssal fűszerezzük.
A lisztből, a tojásokból, az olajból és a sóból készíts sima tésztát, gyúrd keményre, majd hosszúkás, vékonyra nyújtsd ki. A tészta felére tedd föld a tölteléket, a másik harmadot kend be tojásfehérjével. Hajtsd rá a tészta másik felét. Derelyemetélővel vagy késsel vágd szét, széleit kicsit nyomkodd be. A kész darabokat forró húslevesben főzd ki mintegy 15 perc alatt, és hagyd is benne tálalásig. Szervírozhatod levesbetétként, teheted tepsibe – sajttal megszórva is. A ROTO stuttgarti konferenciáján a híres burgonyasalátával és gombaszósszal tálalták! Elképesztően finom! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.