Facebook hozzászólás

Maultaschen, avagy a sváb konyha raviólija

Gomba- vagy hagymaszósszal, krumplisalátával, tepsiben sajttal megsütve vagy levesbetétnek – egyformán remek a sváb konyha remekműve. Erre is igaz, hogy ahány család, annyiféle módon készítik. Legutóbb Stuttgartban, a ROTO-konferencia séfje készítette el nekünk. Megsúgta, hogy szerinte borjúhúsból a legfinomabb, de vannak, akik a csirkés vagy a zöldséges variációra esküdnek! Én burgonyasalátával és gombaszósszal kaptam! Isteni volt! 

Maultaschen, Kép: László Márta
Maultaschen, Kép: László Márta

Hozzávalók:

Tészta:

  • 1/2 kg liszt
  • 4 tojás
  • 2 ek olaj

Töltelék:

  • 7,5 dkg húsos szalonna
  • 25 dkg vegyes darált hús
  • 20 dkg főtt spenót
  • 2 hagyma, apró kockákra vágva
  • 5 dkg petrezselyem
  • 3 tojás
  • 2 szikkadt zsemle

    Stuttgartban készül a sváb különlegesség, Kép: László Márta
    Stuttgartban készül a sváb különlegesség, Kép: László Márta
  • bors

Elkészítés:

Áztasd be a zsemléket. A húsos szalonnát és a hagymát kockázd fel, vajban prítasd meg kissé. Egy tálba kézzel szaggasd bele az áztatott zsemlét, a durvára vágott petrezselymet és a spenótot, majd daráld le. Ehhez add hozzá a szalonnát és a  hagymát. A masszához jöhet a darált hús, belekeverjük a tojásokat, sóval, borssal fűszerezzük.

Sváb sajtos galuska Zusmarshausenből
Imádok forgatni Strasbourgban, az Európai Parlamentben! Minden interjú más, minden téma más, ez mind maga a nagypolitika, amiben egész életemben mozogtam! De nőként más is érdekel! Nemcsak az ottani étteremben találok érdekességeket, hanem az oda-vissza úton is!

A lisztből, a tojásokból, az olajból és a sóból készíts sima tésztát, gyúrd keményre, majd hosszúkás, vékonyra nyújtsd ki. A tészta felére tedd föld a tölteléket, a másik harmadot kend be tojásfehérjével. Hajtsd rá  a tészta másik felét. Derelyemetélővel vagy késsel vágd szét, széleit kicsit nyomkodd be. A kész darabokat forró húslevesben főzd ki mintegy 15 perc alatt, és hagyd is benne tálalásig. Szervírozhatod levesbetétként, teheted tepsibe – sajttal megszórva is. A ROTO stuttgarti konferenciáján a híres burgonyasalátával és gombaszósszal tálalták! Elképesztően finom! Jó étvágyat!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Visszatér a strandidő, jönnek a rosszullétek!

A tartósabb lehűlést hozó hidegfrontot követően csak lassan zajlik a melegedés, ráadásul most meg is torpant a…

Reggel az ízületek, délután a migrén okoz gondot

Úgy tűnik, átmenetileg megnyugszik az időjárás, de az időjárás-érzékenyek szervezete ebben az időszakban sem…
1 / 1 487

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!