Facebook hozzászólás
880

Medvehagymás-sajtos karaj meleg paradicsomos salátával

A hűtő mélyén ráakadtam néhány levélke medvehagymára, és mielőtt teljesen összefonnyadna hamar elhasználtam őket. Ez egy ügyes dolog volt tőlem – írta Steffel Csaba. Az, hogy ez már múlt hét elején történt és még nem osztottam meg veletek, na az már nem is annyira ügyes dolog. Nem baj, kedves Csaba, segítünk!  

Medvehagymás sertéskaraj, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A sertéskarajt nyitott szeleteléssel (pillangó) 15 dekás adagokra vágjuk, és kicsit megklopfoljuk. A szeleteket kiterítjük, picit megsózzuk, medvehagyma leveleket fektetünk rájuk, majd elosztjuk rajtuk Cheddar sajtot, frissen őrölt borssal és szerecsendióval megszórjuk, aztán összehajtjuk őket. Bacon szeletekkel ügyesen bebugyoláljuk, betakargatjuk őket, és tepsibe rakosgatjuk, egy pici vizet önthetünk alá. (Fontos, hogy a bacon szeletek, jól átöleljék a nyitott hússzéleket.) Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Saláta és tárkony házassága – Steffel Csaba konyhájából
Biztos az én hibám, de a salátalevessel úgy vagyok, illetve voltam, hogy egy nehezen értelmezhető étel – írja Steffel Csaba. Már többször próbálkozott vele, de valahogy nem volt az igazi. Na de most!

Közben előkészítjük a körethez valókat. A paradicsomot felkockázzuk, a szívsalátákat félbe vágjuk; közvetlen tálalás előtt, egy serpenyőben, egy-két kanálnyi olívaolajat hevítünk, belepakoljuk a félbevágott salátákat, a vágott felükkel lefelé, pillanatok alatt megkapatjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomkockákat, sózzuk, borsozzuk, és valóban csak annyi idő alatt, amíg a paradicsom átmelegszik, összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk. Isteni finom, akár anyák napi meglepetés is lehet belőle! Jó étvágyat!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!