Meghökkentő, de isteni: zellerem rántva
Sokan csak leveszöldségként néznek a zellerre fűszeresíze miatt, pedig igazán fincsi. Picit megfőzve, kevés olajon megfuttatva még a fogyókúrázók is jól használhatják. Ez nem annyira fogyókúrás recept a panír miatt, de a zeller ásványolaj-tartalma csak jót tehet!
Ezt szokványos előételnek vagy ebédnek is nevezhetnénk, de az igazság az, hogy valahol a kettő között helyezkedik el. Az év minden szakában elkészíthetjük, de szerintem a friss zeller számomra mindent visz.
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a zellergumókat, sós vízben főzzük meg, vékonyan hámozzuk meg, majd vágjuk kb. félujjnyi szeletekre. A panírozás liszt-tojás-prézli triumvirátus után a szeleteket mártsuk újra tojásba, majd ismét a morzsába. Forró zsírban süssük ki, és kész! Adj hozzá szalmakrumplit vagy egyszerű sült krumplit és majonézt! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.