Meghökkentő rántott kelkáposzta
Méltatlanul mellőzött növényünk a kelkáposzta, pedig ilyenkor, télen nagyon jól jön, hiszen jól tárolható. Ez recept egy kis ötlet azoknak, akiknél a család csak rántott húst eszik rántott hússal. Pedig azon túl is van éltet! Sőt! A kelkáposztában sok a fehérje, a mindenféle ásványi anyag, a C-, és a B-vitaminok. És tudjuk, a változatosság gyönyörködtet!
Hozzávalók:
- 1 fiatal kelkáposzta
- liszt
- palacsintatészta
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A megtisztított, zsenge kelkáposztát cikkekre vágom, és óvatosan megfőzöm sós vízben, majd szűrőpapíron kicsit lecsöpögtetem. Lisztbe, majd palacsintatésztába forgatom, és forró olajban megsütöm. Lehet belőle előétel, köret, de hallottam már arról is, hogy petrezselymes burgonyához adták feltétnek. Bárhogy is, jól hangzik! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.