Mexikói csirkeragu újkrumplival
Csirke és kukorica, avagy Van aki forrón szereti, és van aki nem. Erről nincs nincs mit mondani… Meleg van, nagyon meleg… És mi lesz itt még nyáron! llyenkor a magamfajta ember nem kívánhat mást, mint egy kis mexikóit, aminél az sem baj, ha most épp nem csípős. Azért egy ici-picit lehet az – mondja el nekünk Steffel Csaba.
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 60 dkg újkrumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 2 doboz kukoricakonzerv
- 2 db kápia paprika
- 2 db babérlevél
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 p. tejföl (150g)
- 1 ek liszt
- fűszerpaprika
- majoránna
- só
Elkészítés:
A csirkemellet 2×2 centis kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk és üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a csirkehúst, és néhány percig együtt pirítjuk. Ezután megsózzuk, meghintjük egy kis fűszerpaprikával, elkavarjuk, babérlevéllel, majoránnával és a fahéjjal ízesítve, valamint vízzel felöntve 25-30 percig főzzük. Közben a megtisztítjuk a újkrumplit, és a csirkemellhez hasonlatosan feldaraboljuk; a kápia paprikákat is felkockázzuk, majd a kukoricakonzervekkel együtt a csirkéhez adjuk; készre, puhára főzzük. Tálaláskor tejfölt kínálhatunk hozzá, illetve chilivel is ízesíthetjük, bár azért, mert mexikóinak mondjuk, nem kötelező, hogy csípős legyen. Legalább is Steffel Csaba szerint.
Hozzászólás zárolva.