Mezőföldi halászlé
Mezőföld halászleve attól más, mint az összes magyar különlegesség, hogy kizárólag pontyból készül. Ráadásul a halat is a helyi tavakban fogják. Mindezt a bikácsi Zichy Park Hotel vezető konyhafőnöke mesélte el nekem a közelmúltban. Érdemes oda kirándulni, mert Sebők István számtalan helyi, ősi paraszti receptet kutatott fel, újragondolta, és azokat ott mind meg is kóstolhatod!
Hozzávalók:
- 2,5 kg ponty
- 60 dkg vöröshagyma
- 25 dkg fűszerpaprika
- 10 dkg paradicsom
- só ízlés szerint
Elkészítés:
Filézd ki a halat, húsát kockázd fel, és tedd hűvösre. A fejből, a csontból és a zsíros részekből készíts alaplevet a hagymával, a paprikával és a paradicsommal. Lassú tűzön főzd 9 órán át. Ezután paszírozd át! Tedd vissza a tűzre, forrald fel újra, dobd bele a halkockákat, sózd ízlésed szerint, ízesítsd még paprikával. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.