Facebook hozzászólás
510

Mustáros-murcis tepsis csirkém

Nincs ennél egyszerűbb fogás, ha gyorsan akarsz látványos ebédet vagy vacsorát tálalni. Dobj mindent egy tepsibe, és egy óra múlva minden pasit leveszel a lábáról! Kínálj mellé egy kis rozét… Már csak némi gyertya, halk zene, és egy csini ruha kell… Pompás lesz az estéd!      

 

Mustáros sült csirkecombok, Kép: László Márta
Mustáros sült csirkecombok, Kép: László Márta

Hozzávalók: 

  • 6 csirkecomb
  • 1,5 kg krumpli
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1,5 dl must (vagy rozé)
  • 10 dkg füstölt mangalica szalonna
  • 1 ek só
  • 2 ek mustár
  • 2 evőkanál mangalicazsír
  • frissen őrölt bors, majoranna – ízlés szerint

 

 

Elkészítés:

Keverd össze a fűszereket a mustárral, és jó alaposan kend meg vele a csirkecombokat. Lehetőleg fél napra tedd a hűtőbe, de ha ez nem jön össze, mert tényleg sietni kell, ne bánkódj, így is finom lesz!

Kapd elő a tepsit, fektesd bele a csirkecombokat. Szórd közé a kockára vágott szalonnát, a meghámozott, karikára vágott burgonya- és hagymakarikákat. Tetejére locsold meg a felolvasztott zsírral, majd a musttal. Alufóliával jól fedd be. Most jön a 180 fokra felmelegített sütő, és az egy óra… Az utolós 5 percre vedd le róla az alufóliát, pirítsd a tetejét! Innentől a csirke megtette, amit megtehetett, innentől Rajtad múlik minden! Minden esetre jó étvágyat!

Márti salátája a csábításhoz
Ez igazi ízorgia! A számomra nagyon kedves előételt ünnepi alkalmakra szánom. Most például egykori, legkedvesebb kollégáim, barátaim tiszteletére készítettem – teljes megelégedésre! Ez mellesleg az egyik igazi fickósító salátám!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!