Mustáros sertéskaraj Márti barátnőjének asztaláról
Ezt a receptet egy kedves televíziós riporter barátnőmtől kaptam, akihez a minap csak úgy beszaladtam. Aznap náluk ez volt a vacsora. Miközben elkészült vele, egy kellemes traccspartival „megváltottuk a világot”. Közben megjött a férj, és bizony hármasban szépen meg is ettük ezt a finomságot. Ez olyan gyorsan sikerült, hogy akkor már nem volt idő fényképezni… Bocsi!…
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéskaraj
- 1 ek olaj
- 1 ek vaj
- késhegynyi só
- ízlés szerint fehérbors
- 20 dkg koktélparadicsom
mátáshoz:
- 1 dlg fehérbor
- 1 dl marhahúsleves
- 2 tk paradicsompüré
- 2 dl tejszín
- 1 ek mustár
- só ízlés szerint
Elkészítés:
Összeolvasztjuk az olajat és a vajat, majd a karajszeletek mindkét felét összesen 2 percig sütjük, hogy jó kis kéreg keletkezzen rajtuk. Az egészet tepsibe rakjuk, sózzuk, borsozzuk. A serpenyőben visszmaradt zsiradékba beledobjuk a koktélparadicsomokat. Nagy lángon pirítjuk, majd hozzáadjuk a bort, a húslevest, a mustárt és a paradicsompürét. Most kiszedjük a koktélparadicsomokat, hozzáadjuk a karajszeletekhez, és így 12-15 percig 175 °C fokon az előmelegített sütőben sütjük. Keverjük a tejszínt a visszamardt mártáshoz, és lassú tűzön addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Párolt rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.