Facebook hozzászólás
579

Nagyim nyári barackos csirkemelle

El nem tudom képzelni, hogy a nagyszüleim lőrinci kertjében hogy tudott annyi barack teremni azon a kis fán! És egy szemet sem dobtak ki! Mindnek meg volt a helye a kompótos vagy lekváros üvegtől a csirkemell tetejéig mindenütt.Ez a recept is tőle van! Próbáljátok ki, mert szinte ömlenek a szádba a nyári ízek!     

Csirkemell nyersen egy tányérban, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Sózzuk be a csirkemelleket, majd fektessük olajjal kikent tűzálló tálba. Tetejére kockázzuk rá a vaj felét, majd irány a sütő. Először használjuk az alsó, majd a felső lángot. Elég neki kb. fél óra, hogy puha, és pirult legyen. Ezalatt mossuk meg, hámozzuk meg, és magozzuk ki a félbe vágott őszibarackokat. Ha már barátságosan mosolyognak a sütőből a csirkemellek, mindegyik tetejére tegyünk egy fél őszibarackot. Most jön a vaj másik fele, azt is kockázzuk rá, majd hintsük meg reszelt szerecsendióval. Vissza a sütőbe felső lángon 10 percre. Isteni újkrumplival, de adhatsz hozzá párolt rizst is! Jó étvágyat!

Őszibarack közeli, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Őszibarackbólém a közelgő kerti partimra, de ez még titok!

Mostanában kevésbé divatos ital a bólé, de annál finomabb! Tudni kell, hogy akkor a legjobb, amikor a nyers gyümölcs leve, és az italok aromája, ízvilága megfelelő mélységben keveredik. Csakis jégbe hűtött pezsgőt használj! Ha nem mered bevállalni, helyette önts bele szénsavas ásványvizet a legvégén. Léteznek igazi, nagy bólés tálak üveg merőkanállal, de poharakba öntve is kínálhatod. Ha nagy a meleg a kerti partin, csak tálalás előtt vedd ki a hűtőből, és frissen adagold a poharakba. Így lassabban melegszik fel! Adhatsz hozzá kis színes vagy fa pálcikákat a barackok kipecázásához! 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!