Nizzai halsaláta – ahogy Márti szereti
Legszívesebben azt írnám, hogy ezt Nizzában tanultam, mert olyan elegáns lenne, de sajnos ez nem igaz. Már jóval korábban imádtam, minthogy arra jártam volna. A helyzet az, hogy minden, amiben hal van, az nálam már nyerő. Szóval az igazság: régen, egy nyelviskolában kaptam egy padtársamtól ezt a remek receptet – két nyelvtani fordulat között! Előnye, hogy a legegyszerűbb közértben is kapható hozzá minden!
Hozzávalók:
- 1 tonhalkonzerv
- 1 zöldbabkonzerv
- 2 fej vöröshagyma
- 3 paradicsom
- 10 dkg olívabogyó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek borecet
- 4 ek olívaolaj
- ízlés szerint só, frissen őrölt bors
Díszítésnek:
- 3 tojás
- pár karika kígyóuborka
- pár szál rukkola
- fél pritaminpaprika csíkokra vágva
Elkészítés:
Bontsd ki a zöldbabkonzervet, mosd le, kicsit itatgasd le, és az egészet tedd egy nagy salátástálba. Vágd cikkekre a paradicsomot, apróra a hagymát, a halat, karikára az olajbogyót, és egy másik tálban keverd össze könnyedén. Egy másik tálkában elegyítsd az olajat, a borecetet, ízesítsd a sóval, a borssal. Keverd össze a halas alapanyaggal, majd az egészet öntsd rá a zöldbabra. Tálaláskor díszítsd cikkekre vágott keménytojásokkal, az apróra vágott petrezselyemmel, a rukkolával, a pritaminnal és a kígyóuborkával! Pazar vacsora! Karcsúságod érdekében készíts hozzá egy pirítóst! Hidd el, elég lesz! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.