Nyári mártogató készülő bulimra
Ez a recept nem más, mint joghurtba kevert finomságok, amik összességében jól feldobják a kerti partira szánt zöld salátádat, mártogathatsz bele sárgarépát, vagy csak egyszerűen kínáld a sült hús mellé. Egykori televíziós kolléganőmtől tanultam, aki nagy mestere volt az ízek, az illatok és a hangulatok szövésének!
Hozzávalók:
- 1 doboz joghurt
- 1 uborka
- ½ szál póréhagyma
- pár levél borsmenta
- 2 szál petrezselyem
- só
Elkészítés:
Hámozd meg az uborkát, két végét kóstold meg (hogy nem keserű e), majd reszeld le. Vágd apróra a pórét, a petrust és a borsmentát. Mindet add az uborkához, majd borítsd rá a joghurtot. Sózd ízlésed szerint. Jól keverd össze, tedd a hűtőbe 1-2 órára, és csak a buli előtt vedd ki. Ezer arca van, én például egy szelet zöldpaprikával is kikanalazom, annyira szeretem! Lesz sikered neked is a grillpartin! Munkára fel! Amíg ezen elgondolkodsz, mutatok egy másik tippet is:
Iván barátom kovászos paradicsoma
Tengerész házaspár barátaink házavatóján kóstoltam (azután megettem az egészet!) ezt a fantasztikus savanyúságot. A kerti grillezés királynője – a házi kolbászkák mellett – ez a kovászos paradicsom volt! Friss, magasított ágyásaikból szedték az alapanyagot, és az íze maga a tökéletesség! Már írtam a kovászos uborkámról, a Larus-féle kovászos zöldbabról, de ez mindent visz! Zöld paradicsom kell hozzá, és azonnal próbáld ki!
Hozzászólás zárolva.