Facebook hozzászólás
3 387

Olajos paprika – ne dugd, tedd el!

Kelj korán, gondolj a télre, és menj ki a piacra! Olyan jól jön majd egy-két ínyencség, amit most kell elkészíteni! Most ugyanis még benne van a fantasztikus magyar paprikákban az a tűz, amit ügyesen eltehetsz magadnak! Ez egy igazi kincs!

Zöldpaprika a növényen, Kép: wikimedia
Kép: wikimedia

Hozzávalók:

  • 2 kg zöldpaprika
  • 2 dl ecet – 10%-os!
  • 1 l víz
  • 1 dl étolaj
  • 2 dkg cukor
  • tartósítószert is tartalmazó, savanyúsághoz való fűszerkeverék

Elkészítés:

Alaposan mosd meg a paprikákat, szárait ferdén vágd le rövidre. A vizet a cukorral, az ecettel jól keverd el, ízesítsd a fűszerkeverékkel. Gyújts alá, forrald fel, add hozzá az olajat. A paprikákat kettesével-hármasával tedd a forrásban lévő alaplébe, majd kapd ki. A befőttes vagy csatos üvegekbe tedd bele őket, és azt a visszamaradt lével öntsd föl. Érleld két napig, közben pótold a levet, ha hiányozna. Két nap után légmentesen zárd le az üvegeket. Amíg nem nem támad hozzá kedved, sötét, hűvös helyen tárold! Szuper lesz!

Nagyi hordós káposztája
Akik nem szeretnek vesződni a savanyúságok többszörös téli eltevésével, vagy kevés az idejük erre, azoknak ajánljuk ezt a nagyon egyszerű módszert. Nem kell hozzá más, mint egy 50 literes műanyag hordó, s az alaplé összekeverésével már dobálhatjuk is bele az éppen időszerű zöldségeket. Ez nagyi titkos receptje – volt, eddig…


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…
1 / 3 462

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!