Olasz tiramisu Budán
A népszerű olasz konyhának ez a remeke csupán a múlt század 80-as éveiben terjedt el a világon. Számtalan variációja ismert. Amit a legfontosabb tudni róla, hogy neve – átvitt értelemben – azt jelenti, dobj fel, ami nyilávn kávé és kakaótartalmára utal! Ezt a remek desszertet a Trattoria da Lello receptje alapján készítettük el!
Hozzávalók:
- 2 egész tojás
- 100 g cukor
- 250 g mascarpone
- 1000 ml habtejszín
- 4 tk amaretto likőr
- 500 ml erős kávé
- 500 g babapiskóta
- holland kakaó
Elkészítés:
A cukrot a tojással habosra verjük, és fokozatosan hozzáadjuk a mascarponet, a tejszínt kemény habbá verjük. A kávéba belekeverjük az amarettot, és ebbe belemártjuk a babapiskótákat, majd egy tál aljára helyezzük. Erre kerül egy réteg mascarpones keverék, majd egy újabb réteg piskóta és így tovább, de krémmel zárul, amit késsel kócosra igazítunk, és néhány órára lehűtjük. Tálaláskor holland kakaót szórunk a tetejére.
A MOM Park receptjei nagy meglepetések a kánikulai percekben! Itt egy remek fehércsokis-málnahabos ötlet! És megtoldjuk a tökéletes túrógombóccal!
Jó étvágyat, jó hűsölést! Éljen a mediterrán hangulat!
Hozzászólás zárolva.