AZ EGÉSZSÉGES DESSZERT
Omlós csokis almatorta
Hol vannak már azok az idők, amikor például csak zsíros töltött káposzták kerülhettek az ünnepi asztalra! Sőt! Már ahhoz sem kell konyhatündérnek lenni, hogy minden fogást ügyesen átvariáljunk – már csak sudár alakunk kedvéért is. A maxkonyhaja.hu éppen ebbe sorba illeszkedik bele ezzel az ünnepi desszerttel. Minden alkalomra tökéletes! Előkészíthetjük, frissen és langyosan tálalhatjuk!
Hozzávalók:
- 25 dkg puha, lágy vaj
- 12 dkg porcukor
- 1 nagyobb tojás
- 20 dkg sima liszt
- 20 dkg fehér tönkölyliszt
- 1,5-2 dkg vaníliás cukor
- 1 kávéskanál só
A töltelékhez:
- 1 kg alma
- 5-6 dkg barnacukor
- 10 dkg süthető étcsokoládé
- 3-4 evőkanálnyi vaníliás pudingpor
- 1 kávéskanál mézes fűszerkeverék
Elkészítés:
- A lágy vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral majd a sóval felvert tojással is. Adjuk hozzá a lisztet, és gyúrjuk össze. Lapítsuk el, és háztartási fóliába csomagolva, tegyük a hűtőbe.
- Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházat, és nagyobb darabokra aprítjuk. Összekeverjük a cukrot, a fűszert és a pudingport, majd ebbe beleforgatjuk az almát.
- Vágjuk össze nagyobb darabokra az étcsokoládét is, és keverjük az almához. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
- Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 28 cm-es tortaformát. A tésztából egy tojásnyi darabot tegyünk félre a hűtőbe. A tésztát nyomkodjuk bele a formába, úgy hogy 3-4 cm magas pereme legyen. Terítsük bele az almás keveréket, és a kis darab tésztát pedig reszeljük rá a tetejére. Forró sütőben 40-45 perc alatt süssük meg. Tálaláskor díszítsük porcukorral és mandulával.
Jó étvágyat kíván hozzá!
Max
Almás kelt puffancs
Kaptunk a sógoroméktól almát. Sokat. Így kezdődött Somogyi Zoltán Max egyik kedvenc almás receptje. Ezt a kelt puffancsot a muffinsütőben készítheted. Ebből a mennyiségből 12 darab kerekedik ki. Köszönjük a sógor úrnak is az ihletet.
Hozzászólás zárolva.