Óvári sertéskarajom
A legsokoldalúbb húsfajtánk a sertéskaraj, mert bármit készíthetünk belőle – feltekerve, sütve, rántva…, ahogy a család szereti. Ez egy picikét bonyolultabb recept, viszont rendkívül laktató, éppen egy szép téli naphoz illik. Cinkotai barátnőmnek van egy nyári konyhája, abban eredeti sparheltja. Ezt a fogást, ő ilyenkor kint süti! Valami isteni!
Hozzávalók 4 éhes szájhoz:
- 8 szelet sertéskaraj
- 16 db szeletelt sajt
- 8 szelet gépsonka
- ½ kg gomba
- 2 tk ételízesítő
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk majoranna
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek étolaj
- őrölt fehér bors
- só
Elkészítés:
A hússzeleteket gyengéden klopfoljuk, majd ízlés szerint mindkét felét megszórjuk sóval. Hagyjuk állni egy kicsit. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, kikenjük az olaj felével. Egymás mellé helyezzük a húsokat. Jöhet a bors és az összes fűszer, majd így is hagyjuk egy fél órát állni. Ezalat megtisztítjuk a gombát, majd felszeleteljük. A hagymákat is megpucoljuk, azokat apró kockára vágjuk. A maradék olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, a végén hozzáajuk a fokhagymát, majd a gombát. Sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg zsírjára sül. A befűszerezett hússzeleteket közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt megsütjük. A kész gombát a karajszeletekre rakjuk, kanállal eligazgatjuk. Ezekre kerül a sonka, majd sajt. Mehet vissza az egész a sütőbe, és 15 perc alatt készre sütjük. Párolt rizst, párolt zöldségeket vagy krumplipürét kínálhatsz hozzá!
Akkor is tudsz isteni sülthúst készíteni, ha semmire nem érsz rá, de van egy mikród. Ezt a konyhai kütyüt lehet szídni, lehet dícsérni, de bizony óriási segítség! Zamatos benne a sülthús, de ha lefagyasztod a karajt, gyönyörű és ínycsiklandozó lesz a reggeliző asztalon vagy az uzsonnás szendvicsben is. Egyébként nem kell ehhez újév! Mindig bevethető!
Hozzászólás zárolva.