Padlizsán zöldségekkel töltve
A zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk.
Hozzávalók:
személyenként egy 20-25 dekás padlizsán,
5-5 deka sárgarépa,
zellergumó és cukkíni,
1 paradicsom,
1 gerezd fokhagyma,
oregánó, só.
Elkészítése:
az egész padlizsánból négy helyen, 5 centi hosszan körülbelül fél centi széles és fél centi mély csíkot kivágunk, aztán 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg megpuhul. Két kanál segítségével az egyik bevágásnál mélyedést alakítunk ki. A megtisztított és vékony csíkokra vágott zellert, sárgarépát és cukkínit olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a hámozott, kockára vágott paradicsomot, megsózzuk, fokhagymával és oregánóval ízesítjük, majd a ragut a padlizsán belsejébe töltjük.
További egészséges és finom receptért kattintson ide!
Hozzászólás zárolva.