Facebook hozzászólás

Paradicsomleves nagymamásan

Tobzódunk a nyár minden ízében! Használjuk ki ezt a remek lehetőséget, és együnk minél több zöldséget, gyümölcsöt! Akár frissen, akár másként, mondjuk egy jó nyári levest paradicsomból! Most kaptam drága szomszédaimtól legalább egy kilót! Már illatából is érződik, hogy most szedték le. Irány a konyha! Jöjjön egy klasszikus! 

Paradicsomleves, Kép: wikimedia
Kép: wikimedia

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 2 dkg zsír, vagy annak megfelelő olaj
  • 2 dkg liszt
  • pár szál zellerlevél  apróra vágva
  • ízlés szerint só, cukor

Elkészítés:

Megmossuk a paradicsomot, csumáját eltávolítjuk. Négy részre vágjuk, és feltesszük főzni fél liter vízbe. Amint a héja levált, az lehámozzuk, a többit a turmixgépbe tesszük, vagy kézi variációjával pépessé zúzzuk. Készítünk egy világos rántást, amit egy liter vízzel, meg az áttört paradicsommal felöntünk. Most már csak kb. 20 percig kell főznünk csendes lángon, és közben ízesítjük cukorral, sóval, zellerrel. Tálaláskor adhatunk hozzá 4 dkg főtt rizst, de én pirított kenyérkockákkal szeretem! Persze elég csak egy zeller vagy bazsalikomlevelet tenni a tetejére! Már a nagyikám és az anyukám is így készítette! Jó étvágyat!

Minden a szicíliai nagyival kezdődött…!
Egyszer volt, hol nem volt, élt a XX. század első felében egy Chicagóba kivándorolt szicíliai úr, nevezett Ike Sewell, aki erősen tűnődött saját megélhetésén. Így jutott eszébe nagymamája, aki isteni pizzát sütött neki minden hétvégén, csak ez más volt, mint hagyományos olasz testvérei. Így született meg 1943-ban az úgynevezett deep dish pizza, és vele együtt a Pizzeria Uno étterem, ami rövidesen egy egész hálózattá nőtte ki magát. Amerikai útjukon ismerkedtek meg vele a Kiss-testvérek az elmúlt években, és ma már fogadja is vendégeiket új éttermük a Budapesten, a Bajcsy és az Alkotmány utca sarkán. És ez nem mese!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 143

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!