Parajos csusza
A sok zöldséget fogyasztók között bizonyítottan jóval kevesebb a szív- és érrendszeri betegségben, túlsúlyban szenvedők aránya, mint a „nagy húsevők” között, és ritkábban támad a cukor- és rákbetegség is. Következzen tehát az egészség jegyében néhány igazán kímélő vegetáriánus étel!
Hozzávalók:
40 deka csuszatészta,
1 zacskó mirelit parajpüré,
2 deci tejföl,
15 deka Pannónia sajt,
2 deci tej,
1 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál liszt,
1 evőkanál olaj, só.
Elkészítése: a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. A forró olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát, meghintjük a liszttel, rózsaszínűre pirítjuk, majd hozzáadjuk a felengedett, víztől leszűrt spenótot. Felöntjük a tejjel, sózzuk, gyengén borsozzuk, és állandóan kevergetve összefőzzük. A tészta egyharmadát kiolajozott tűzálló tálba tesszük, ráhalmozzuk a paraj felét, és ráöntünk 1 deci tejfölt. Újabb réteg tészta és spenót következik, majd tésztával zárjuk a rétegezést. A sajtot lereszeljük, a maradék tejfölbe keverjük, és a tésztára locsoljuk. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Hozzászólás zárolva.