Facebook hozzászólás

Parasztkrumpli franciásan

Mindig kéznél van. Ezt mondják a krumplira, és valójában igaz is nálunk. Akár garnérung, akár maga a főétel, mindig megállj a lábán. Ez a pár falat bárhol megállná a helyét, de szerencsére mi ennél igényesebbek vagyunk! Ha csak megsóznánk a krumplit a sütés után, már az is páratlan lenne, de így, egyenesen mennyei! 

Burgonya, semleges, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 ek majonéz
  • 5 dkg sajt
  • 1 dl tejfel
  • 1 ek reszelt vöröshagyma
  • 1 cs metélőhagyma

Elkészítés:

Egyenként becsomagoljuk a krumplikat alufóliába. 1-1,5 óra alatt megsütjük. Ezalatt van pont annyi időnk, hogy ezt a döglesztő mártást elkészítjük hozzá. Tehát: a sajtot, a tejfölt, a majonézt és hagymákat jól összekeverjük. Amint puha a krumpli, mebontjuk a tetejét, egy éles késsel mély keresztet vágunk bele. Egyenként tányérra tesszük, és mindenki annyi mártást mer a krumplijára, amennyit akar. Egy jó sör vagy egy rozé bizonyára jól fog esni hozzá!

Burgonyasaláta a borjú bécsi mellé
Ismét az a megtiszteltetés ért, hogy részt vehettem a német székhelyű családi vállalkozás, a ROTO Nemzetközi Szaksajtó Napján – ezúttal Grazban. Ilyenkor megismerhetjük például, hogy hogyan változik az emberek ízlése, lakhatási igényei, és bepillantást is nyerhetünk a konferenciát rendező ország gasztronómiájába. Itt jegyzem meg, hogy ilyenkor mindig a cég helyi munkatársai az idegenvezetők, a szervezők, sőt a catering is az ő feladatuk! Nagyon kedvesek, nagyon szolgálatkészek. A menüből természetesen nem hiányozhatott például a híres bécsi szelet és a hozzá járó hamisíthatatlan krumplisaláta. Itt a teljesen autentikus recept!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 154

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!