Párolt savanyú káposzta
Különösen elfoglalt hölgytársaimnak küldöm ezt a gyors és könnyű receptet. Cinkotai barátnőm nagy kedvence a káposzta, és neki sincs sok ideje. Egy jó csülökhöz, főtt krumplihoz ez a mikróban készült köret igazán pazar! Próbáljátok ki nyugodtan!
Hozzávalók:
- ½ kg savanyú káposzta
- ¼ l alaplé vagy húsleves
- 2 alma
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1 babérlevél
- 1 kk cukor
- só, bors, pirospaprika ízlés szerint
Elkészítés:
Tisztítsd meg, és kockázd fel a hagymát, illetve az almát. Tedd az olajat kerek tűzálló tálba, és melegítsd fel három perc alatt a mikróban. Tedd hozzá a káposztát, az almát, a hagymát, a babérlevelet, majd ízesítsd a fűszerekkel. Öntsd nyakon az alaplével, takard le, és 8 perc alatt párold készre a mikróban. Pihentesd még öt percig, és tálalhatod! Egy jó füstölt csülökkel valami bámulatos! Jó étvágyat!
+1 JÓ ÖTLET!
Erdélyi korhelyleves – lightosan
Remekül megy a korhelyleves a farsangi bulizáshoz! Kedves barátaim családi receptjét bízom most rátok! Ez egy különleges variáció, és óvatosan, de a cukrosok is ehetnek belőle! Egyszerűen pompás a békétlen gyomornak! Ha sok vendég jön, és nagy mennyiségben készítik, télen is a nyári konyhában főzik, mert már maga főzés is remek buli!
Hozzászólás zárolva.