Facebook hozzászólás
313

Pasik lecsója

Sose gondoltam volna, hogy a férjem és a barátai megirigylik a receptjeimet, és kirukkolnak egy saját lecsóval. Miután szívesen veszünk mindenkitől kipróbált, jó recepteket, előttük sincs zárva az ajtóm! Íme, egy igazi, őszi, bográcsos lecsó, ahogy a fiúk készítik! Nagyon finom, próbáljátok ki!    

Azt hittem, a lecsót már mindenki feltalálta. Lehet, hogy az alábbi recept nem is világrengető, de bográcsban készült, és ettől egészen más az illata, az íze! Itt az ősz, még utoljára vásárolhatunk a piacon igazi, szabadföldi zöldségeket, és „nem fagyunk hozzá” a bográcshoz se! Használjátok ki a szép őszi napokat a szabadban!!!!

Hozzávalók 4 éhes szájhoz:

  • fél kg paradicsom
  • fél kg paprika
  • 6 dkg sertészsír
  • 1 nagy póréhagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg lecsókolbász
  • pirospaprika

    Lecsó, ahogy a fiúk készítik, bográcsban, Kép: Berndt Gábor
    Kép: Berndt Gábor

Elkészítés:

Gyújts tüzet a bogrács alá, de vigyázz, győződj meg róla, hogy a lángok nem terjedhetnek tovább, és legyen készenlétben mindig egy vödör víz! Ha főzés közben baj lenne, a vízzel azonnal oltani tudsz, a végén pedig nem hagyhatod úgy el a tüzet, hogy nem öntöd nyakon vízzel! !Ősszel, amikor sok a száraz avar, könnyen lángra gyulladhat az aljnövényzet!

Vágd karikára a póréhagymát. Ennek nincs olyan erős, orrfacsaró illata, ezért a fiúk szeretik – még szeletelni is! Kockázd fel a szalonnát, karikázd fel a lecsókolbászt, mosd meg és szeleteld fel a paradicsomot és a paprikát is. Tedd a bográcsba a zsírt, bele a füstölt szalonnát. Engedd, hogy jól kiolvadjon, a végén a pörcöt vedd ki, de ne dobd el!. Ezután jön a lecsókolbász, ő is hozzáadja a maga legjobbját. Amikor „kisült” az íze, jöhet a hagyma! Ekkor már olyan illatok terjengenek, hogy még a kirándulók is megállnak körülöttetek! Jöhet a paradicsom, a zöldpaprika, a só és a pirospaprika! Szép csendesen zsírjára sütjük az egészet! Tálaláskor tedd a tetejére a kis pörcöket! Már csak egy szép őszi, szikrázó napsütés kell, és meglátod, milyen varázslatos tud lenni az ősz! Jó étvágyat!

Egyébként, ha nagyon szereted a lecsót, megírtuk a padlizsános változatot! Szerintem ez is tetszeni fog – a lányoknak!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!