Pikáns pulykahúsgolyók – egy kis bulihoz is
Itt a karácsonyi bulik ideje! Te mit készítesz például egy munkahelyi vidámkodásra? A mini fasírt már uncsi, de itt egy remek ötlet! Gyorsan elkészül, egy falat, könnyen be lehet kapni egy kis kenyérrel, mielőtt a forralt bor győz, és nem énekelsz bátran hülyeségeket a főnöködnek!
Hozzávalók 4 éhes szájhoz:
- 50 dkg darált pulykahús
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd reszelt
- fokhagyma
- só
- bors
- 1 tk reszelt gyömbér
- chilipor
- 2 ek szójaszósz
- 1 tk halszósz
- 1 ek worchester szósz
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, összekeverjük a hússal, fokhagymával, gyömbérrel, szószokkal és fűszerekkel. Állni hagyjuk egy fél órát, majd apró golyókat formálunk belőle. Grillen vagy serpenyőben kevés olajon, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
Tálalhatjuk spenóttal, tükörtojással és sült krumplival is! jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.