Pogácsa liba- és kacsatepertővel, tökmaggal
Hát ha adni kell az élvezeteknek akkor adjunk! Ízkavalkád minden mennyiségben, abbahagyhatatlan pogácsa ropogós felső és puha leveles alsó résszel. Mert imádjuk.
Hozzávalók:
50 deka liszt
2-2,5 dl tejföl
3 deka friss élesztő ( Budafoki )
egy evőkanálnyi só
egy egész tojás
20 deka darált liba és kacsatepertő fele fele arányban
egy nagy maréknyi tökmag
egy csipetnyi őrölt fehérbors
egy evőkanál puha libazsír
A teteje lekenéséhez egy egész tojás
Elkészítés:
A lisztbe belemorzsoltam a friss élesztőt, hozzáadtam egy egész tojást, a sót, a tejfölt a darált tepertőből több mint a felét, a durvára vágott tökmagot, a csipetnyi őrölt fehérborsot , a puha zsírt, és könnyed, de nem ragadós tésztát dagasztottam. Lisztezett tálban letakarva körülbelül a duplájára kelesztettem. Mikor megkelt, lisztezett deszkán kinyújtottam, megkentem a maradék tepertőkrémmel, és meghajtottam. Felülről és alulról a tészta közepéig, majd jobbról és balról is. Ezután 20 percre ruhával letakarva pihent. Amikor letelt a 20 perc, újra kisodortam, és kenés nélkül meghajtogattam újra, majd letakarva 20 percet pihentettem. Ezután ujjnyi vastagra sodortam, a tetejét kockásra rácsoztam , lekentem egy felvert tojással, pogácsaszaggatóval kiszaggattam és szilikonos sütőpapírra helyeztem, majd 15 percig pihentettem, letakarás nélkül. A sütőt előmelegítettem 180 fokra, és a pogácsákat szép aranyszínűre sütöttem. Lívia további receptjét itt olvashatjátok.
Ne legyenek illúzióink: ez a pogácsa amilyen gyorsan készül, pont olyan gyorsan fogy is el. Raktározni belőle nem érdemes, is nem is lehet. Ebből az adagból elég becsületes mennyiség lesz.
Hozzászólás zárolva.