Facebook hozzászólás
949

Pogácsa liba- és kacsatepertővel, tökmaggal

Hát ha adni kell az élvezeteknek akkor adjunk! Ízkavalkád minden mennyiségben, abbahagyhatatlan pogácsa ropogós felső és puha leveles alsó résszel. Mert imádjuk.

Duplán tepertős pogácsa, Kép: http://gasztrosagok.cafeblog.hu
Duplán tepertős pogácsa, Kép: http://gasztrosagok.cafeblog.hu

Hozzávalók:
50 deka liszt
2-2,5 dl tejföl
3 deka friss élesztő ( Budafoki )
egy evőkanálnyi só
egy egész tojás
20 deka darált liba és kacsatepertő fele fele arányban
egy nagy maréknyi tökmag
egy csipetnyi őrölt fehérbors
egy evőkanál puha libazsír
A teteje lekenéséhez egy egész tojás

Elkészítés:
A lisztbe belemorzsoltam a friss élesztőt, hozzáadtam egy egész tojást, a sót, a tejfölt a darált tepertőből több mint a felét, a durvára vágott tökmagot, a csipetnyi őrölt fehérborsot , a puha zsírt, és könnyed, de nem ragadós tésztát dagasztottam. Lisztezett tálban letakarva körülbelül a duplájára kelesztettem. Mikor megkelt, lisztezett deszkán kinyújtottam, megkentem a maradék tepertőkrémmel, és meghajtottam. Felülről és alulról a tészta közepéig, majd jobbról és balról is. Ezután 20 percre ruhával letakarva pihent. Amikor letelt a 20 perc, újra kisodortam, és kenés nélkül meghajtogattam újra, majd letakarva 20 percet pihentettem. Ezután ujjnyi vastagra sodortam, a tetejét kockásra rácsoztam , lekentem egy felvert tojással, pogácsaszaggatóval kiszaggattam és szilikonos sütőpapírra helyeztem, majd 15 percig pihentettem, letakarás nélkül. A sütőt előmelegítettem 180 fokra, és a pogácsákat szép aranyszínűre sütöttem. Lívia további receptjét itt olvashatjátok.

Juhtúrós pogácsa, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

 

 

 

Ne legyenek illúzióink: ez a pogácsa amilyen gyorsan készül, pont olyan gyorsan fogy is el. Raktározni belőle nem érdemes, is nem is lehet. Ebből az adagból elég becsületes mennyiség lesz.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!