Póréhagymás lepény
Ha szakítani akarsz az ünnepi menük nehéz ételeivel és egy különleges zöldséges ételre vársz, akkor próbáld ki ezt a nem mindennapi receptet! Szilveszterkor nagyszerű vendégváró – és egészséges is!
Hozzávalók
A tésztához:
25 deka liszt, só,
12,5 deka vaj,
4-5 evőkanál hideg víz.
A töltelékhez:
3 szál póréhagyma,
4 deka vaj,
0,5 deci fehérbor,
2 deci tejszín,
3 tojás,
15 deka reszelt sajt,
só, őrölt bors, pici szerecsendió.
Elkészítése
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd alufóliába csavarva legalább fél órára a hűtőbe tesszük. Utána kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy 24 centis tortaformát. A vajon megfonnyasztjuk a karikára vágott póréhagymát, felöntjük a borral, és pároljuk. A tejszínbe beletesszük a kikevert tojásokat, a reszelt sajtot, a szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a hagymával, és ráöntjük a tésztára. A sütőben 200 Celsius-fokon 30-45 percig sütjük.
Hozzászólás zárolva.