Póréhagymás reteksaláta márványsajttal
A sok zöldséget fogyasztók között bizonyítottan jóval kevesebb a szív- és érrendszeri betegségben, túlsúlyban szenvedők aránya, mint a „nagy húsevők” között, és ritkábban támad a cukor- és rákbetegség is. Következzen tehát az egészség jegyében néhány igazán kímélő vegetáriánus étel!
Hozzávalók:
50 deka fekete retek,
1 szál póréhagyma,
10 deka márványsajt,
2 deci kefir,
fél citrom leve,
2-2 evőkanál olívaolaj és borecet,
1-1 evőkanál méz és mustár,
1 késhegynyi frissen őrölt fekete bors,
só, díszítéshez néhány salátalevél.
Elkészítése: a retket meghámozzuk, és apró lyukú reszelőn lereszeljük. A póréhagyma fehér részét tisztítás után hajszálvékony karikákra vágjuk, zöld részét vékony csíkokra szeljük. A két alkotóelemet összekeverjük, megsózzuk, majd lefedve körülbelül fél órán át állni hagyjuk. A kefirt összekeverjük a citromlével, az olajjal, mézzel, borecettel, a sóval és a borssal, végül a lereszelt sajttal, majd az így kapott mártást a pórés retekre öntjük. Jól összeforgatjuk, majd lefedve hűtőszekrényben néhány óráig érleljük.
Hozzászólás zárolva.