Pulykamell szőlőmártással
Fantasztikus párosítás a pulyka és a szőlő. Az ünnepek felé közeledve, pedig egyre csábítóbb! Ez a recept annyira jól sikerült, hogy szerintem kitűnően alkalmas arra, hogy ráhangolódj az ünnepekre! Nem kell mást tenned, mint elkészíteni, és a pároddal egy jó kis forralt borral megenni! Ne felejts el egy-két gyertyát is meggyújtani!
Hozzávalók 4 ünneplőnek:
- 50 dkg pulykamell
- 1 fej vöröshagyma
- 1 közepes fürt piros szőlő
- 2 dl tejszín
- 1 dl húsleves
- 1 tk keményítő
- só, bors
- szerecsendió
- egy csipet fahéj
- olívaolaj
- fél csokor petrezselyem
Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, kevés olívaolajon megpirítjuk. Ha már szép üveges, rátesszük a kockára vágott pulykát, sózzuk, borsozzuk és együtt pirítjuk tovább, amíg szép színe nem lesz a húsnak. A szőlőszemeket közben megmossuk és félbevágjuk. Ha túl nagy a magja, kiszedjük belőle. A pulykához adjuk a szőlőt, felöntjük a húslevessel és a tejszínnel, 10 percig pároljuk.
Szerecsendióval és fahéjjal ízesítjük. Ezután beletesszük a kis vízzel elkevert keményítőt, és rottyantunk rajta egyet. Tálalás előtt megszórjuk friss petrezselyemmel.
Köretnek rizst vagy rizibizit adhatunk hozzá! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.