Quiche
A quiche olyan a franciáknak, mint az olaszoknak a pizza. Klasszikus francia étel, melynek alapja egy omlóstészta fészek, melyben gazdag feltéteket helyezünk el, tejszínes tojással nyakon öntjük, megsütjük.
Hozzávalók:
17 dkg búzaliszt
8 dkg zabpehely liszt
17 dkg hideg vaj
4 evőkanál hideg víz
só
Töltelék:
4 db tojás
2 dl tejszín
só, bors,
sajt ízlés szerint, én gouda sajtot használtam, de bármilyen sajttal elkészíthető
4 szelet sonka ( kis zsírréteggel rendelkező sült sonkát használtam )
1db friss paradicsom
2 szál friss zöldhagyma
2 gombafej
Elkészítés:
A tészta hozzávalói közül a liszteket összekevertem, sóztam, majd belevágtam a hideg teavajat, és elmorzsoltam a liszttel. Hozzáadtam a vizet, alaposan eldolgoztam, gombóccá formáztam. 20 percig hűtőben pihent a tészta felhasználás előtt. Utána egy pitesütőt kivajaztam, beleigazítottam a kinyújtott tésztát, egyenletesen villával több helyen megszurkáltam, majd 190 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt halvány színűre sütöttem.
A tojásokat kikevertem a tejszínnel, sóztam, borsoztam, majd hozzáadtam a kockázott sonkát, kockázott paradicsomot, karikára vágott zöldhagymát, és belereszeltem a gombákat. Ezután az apróra reszelt sajtot is beleszórtam, végül alaposan elvegyítettem, és az elősütött pitetésztára öntöttem egyenletesen rásimítva. Ezután visszatettem a sütőbe, és körülbelül 20-25 percig sütöttem. Mikor aranyszínű lett és megszilárdult, akkor vettem ki, majd a piteformában hagytam langyosra hűlni. Az eredmény egy omlós tésztaágyon pihenő krémes és ízes finomság lett, ami reggelire, vagy vacsorára kiváló választás. Lívia többi receptje blogján olvasható.
Aki gyors levesre számít, vagy kevés ideje van, ne ezt a levest főzze meg, mert ezt kavargatni kell, dédelgetni kell, hogy olyan legyen a végeredmény, amiért megéri a lábas fölött ácsorgás. Egy kis franciás hangulat a quiche elé. Receptje a képre kattintva elérhető.
Hozzászólás zárolva.