Facebook hozzászólás
617

Rákkal töltött tavaszi tekercs Berlinből

Nemcsak építészeti remekműveket, szenzációs múzeumokat, színházakat, kiváló kávézókat találsz Berlinben. A multikulturális német főváros a legváltozatosabb konyhákat tárja elénk. Legutóbb egy vietnami éttermet választottunk, és nem csalódtunk! A tavaszi tekercset eleve nagyon kedvelem, mert annyi féle ragut készíthesz, amennyit csak a fantáziád tud! A tengeri herkentyűsöket pedig egyszerűen imádom! Íme a berlini rákos receptje!    

Rákos tavaszi tekercs, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

22 dkg garnélarák
1 doboz tavaszi tekercshez való tészta (nagyobb üzletekben fagyasztva vagy szárítva is kapható! A fagyasztott nekem jobban ízlik, és a fel nem használt lapok visszatehetők a mélyhűtőbe!)
2 dkg vaj
2 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál napraforgóolaj
1 teáskanál kukoricaliszt
1 db zöldcitrom leve és reszelt héja
1 evőkanál halszósz
1 darabka 1 cm-es gyömbérgyökér
1 kisebb piros chilipaprika
8 dkg szójababcsíra
1 db piros húsú paprika
néhány szál korianderzöld
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

Vágd vékony csíkokra a zöldpaprikát. Forrósítsd meg a napraforgóolajat a wokban. Tedd bele a paprikát, a szójababcsírát és 2 percig irítsd kevergetve. Most kapd le a wokot a tűzről.

Gyors sült rákfarok – Márti kedvence
Ez egy könnyű thai recept. Valahol Sziracsa környékén tanultam. Azt szokták mondani, hogy az ottani, egyébként is igen gazdag és finom konyhák közül épp Sziracsa vidékén készítik a legcsípősebb fogásokat. Láttam négy lányt ebédelni egy asztal körül. Középen állt egy pezsgősvödör teli jéggel. Amikor már ők sem bírták a csípősséget, akkor meghúzták az épp kiolvadt jegyet. Te is adhatsz hozzá csípős szószt, de így is nagyon pikáns lesz!

Add a zöldségekhez a felkarikázott thai chilit, a frissen reszelt gyömbért, a zöldcitrom levét és reszelt héját, majd a rákot. Keverd el a halszószban a kukoricalisztet, és ezt add hozzá a rákos zöldségekhez. Tedd a wokot vissza a tűzre. Főzd két percig, amíg be nem sűrűsödik. Most add hozzá az apróra vágott korianderzöldet.

A tésztalapokat szedd szét, és terítsd deszkára. Kend meg mindegyiket vékonyan olvasztott vajjal és szezámolajjal. A tésztalap egyik sarkba halmozz egy kis tölteléket. Ebből a sarkából kezd feltekerni úgy, hogy közben a mellette lévő két sarkot is közép felé hajtod, hogy a ragu nem follyon ki.

Vagy tisztítsd ki a ragu után a wokodat, vagy vegyél egy másikat. Forrósíts bő olajat, és egyszerre 3-4 tekercset süss ki 2-3 perc alatt. A ropogós darabokat szűrőlapáttal szedd ki papírtörölközőre vagy – szalvétára. Srégan kettávagva tedd zöldségágyra (vagy üvegtésztára, vagy párolt rizsre), chilimártással és zöldhagymával kínáld. Jó étvágyat!

5+1 dolog, ami miatt el kell menned Berlinbe!
Vietnami konyha Berlinben, Kép: László Márta
Vietnami konyha Berlinben, Kép: László Márta

Előkapsz egy útikönyvet, vagy letöltesz egy jó kis alkalmazást a telefonodra, és mindent látsz Berlinről! Én most mindezek nélkül mutatom meg, mi az, amit ki kell próbálnod a német fővárosban, hogy minél többet megtudj erről az elképesztő városról és lakóiról! Gyere velem egy kis felfedezésre!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!