Facebook hozzászólás
6 146

Rántott pecsenyekacsamáj őrülten jó körettel

Igazi ünnepi hangulatban volt Steffel Csaba, amikor ezt a remek fogást megálmodta. Külön élvezettel válogatta hozzá a garnérungot, és a végén rendkívül elégedett volt találmányával. Nekem is nagyon tetszik, feltétlenül megkínálom vele a családomat a hétvégén! 

 

Rántott kacsamáj, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés: 

A gerslit néhány órára (akár egy éjszakára) hidegvízben áztatjuk; ezután leszűrjük, leöblítjük, és babérlevéllel ízesített, sós vízben „pattanós” puhára főzzük. A szárzellert kis kockákra daraboljuk, egy kevéske vajon megfuttatjuk, aztán hozzákeverjük a megfőtt gerslit. A pecsenyekacsamájat, szükség szerint megtisztítjuk, majd közvetlen panírozás, illetve sütés előtt őrölt rozmaringgal, borssal és sóval ízesítjük; a hagyományos módon bepanírozzuk és bő, forró olajban kisütjük. Az almát meghámozzuk, magrészét eltávolítjuk, gerezdekre vágjuk, és vajon 1-2 perc alatt, finoman megkaramellizáljuk, frissen őrölt borssal megszórjuk.

Rozmaringos kacsa és bazsalikomos cékla – sütve
Fantasztikkus szerzőnk mostanában ezekre az alapanyagokra kattant rá! Most így készült e fogás, ami még nem zárja ki hogy holnap nem lesz-e egy picit más – írja Steffel Csaba. Ha már készítettél kacsamellet, és sült céklát, készítsd úgy, mert nincs is más dolgod, és hangolj rá ezekre az ízekre!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!