Facebook hozzászólás
1 071

Rékasi farsangi csörögefánkom

Nagyanyám világbajnok csörögefánkjának receptjét osztom most meg Veletek. Nekem még van derelyemetélőm, de megteszi egy jó éles kés is, ha nincs épp otthon az említett csúcskütyü. Egy jó gulyás, és hozzá a csöröge, tuti siker egy farsangi bulihoz!  

Csörögefánk, Kép: wikipedia
Kép: wikipedia

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tojássárgákat a liszttel, a cukorral, a sóval, illetve annyi tejföllel, amennyit felvesz, jó összegyúrjuk. Nagyjából úgy levestészta keménységű legyen. Vékony lapra kinyújtjuk, majd derelyemetélővel rombuszokat vágunk belőle. Ugyancsak a derélyemetélővel egyenként két hosszabb nyílást vágunk belőle, a rombuszok végeit áthúzzuk a lyukakon, és gyorsan bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Tegyük papírtörölközőre, hogy a fölös olajat le tudjuk itatni. Tálaláskor porcukorral meghintjük, és kicsi rummal ízesített baracklekvárt kínálunk hozzá.

Káposztás virslim a farsangi bulimra
Vékony csíkokra vágni a káposztát. Na, ez a legbonyolultabb ebben a receptben. A többi gyerekjáték, ráadásul gyors, laktató, és hozzátenném, hogy háziasszonykímélő bulivacsi. Így magában, vagy friss kenyérrel is remek! Mellesleg tudtad, hogy a káposzta egybként is szerelmes a virslibe? Jó bulizást!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!