Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 5 tojássárgája
- 1 tk porcukor
- némi tejföl
- késhegynyi só
- rum
- baracklekvár
Elkészítés:
A tojássárgákat a liszttel, a cukorral, a sóval, illetve annyi tejföllel, amennyit felvesz, jó összegyúrjuk. Nagyjából úgy levestészta keménységű legyen. Vékony lapra kinyújtjuk, majd derelyemetélővel rombuszokat vágunk belőle. Ugyancsak a derélyemetélővel egyenként két hosszabb nyílást vágunk belőle, a rombuszok végeit áthúzzuk a lyukakon, és gyorsan bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Tegyük papírtörölközőre, hogy a fölös olajat le tudjuk itatni. Tálaláskor porcukorral meghintjük, és kicsi rummal ízesített baracklekvárt kínálunk hozzá.
Hozzászólás zárolva.