Részeges kapros-tonhalas farfalle
Amikor megemlítettem, hogy tonhalas tésztát kívánok, szinte egyből jött a kérdés, – és hol veszel most tonhalat? Honnan, honnan…, ott a konzerv – mondja Steffel Csaba. Az a lényeg, hogy ne aprított és ne olajos legyen! Légy ügyes, ne főzd szét, csak melegítsd jól össze. Ennyi a trükk.
Hozzávalók:
- 25 dkg farfalle
- 2 nagy doboz tonhal konzerv – 1/kb.160 g (sós lében, nem olajos)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 ger. fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 2 ek. mustár
- 2 dl fehérbor
- 2 dl tejszín
- friss kapor
- só
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük, közben a vöröshagymát és a sárgarépát, apró kockákra vágjuk, majd együtt, olívaolajon, kb.5 percig pirítjuk. Ezután megsózzuk, zúzott fokhagymát és mustárt adjunk hozzá, azután a borral felöntve, újabb 5 percig főzzük. A tonhal konzerveket levével együtt, az alapba borítjuk, hozzákeverjük a tejszínt, a prított kaporral ízesítve pillanatok alatt összeforraljuk. A kifőtt tésztát beleforgatva, frissen, forrón tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.