Ropogós saláta füstölt makrélával, tormás öntettel
Direkt jót teszünk a derékbőségünknek azzal, ha este már nem terheljük a gyomrunkat nehéz ételekkel. Egy joghurtos öntetes, füstölt halas saláta remek választás hét közben – is – vacsorára.
Hozzávalók:
füstölt makréla
saláta levelek
kígyóuborka
szárzeller
2 pohár natúr joghurt
1/2 citrom
3 ek. olívaolaj
1 tk. kristálycukor
friss torma
friss kapor
bors, só
Elkészítés:
Az öntethez a joghurtot sóval, borssal, aprított kaporral, a cukorral és egy fél citrom levével alaposan összekeverjük. Egy kis darabka friss tormát (3-4 dkg) meghámozunk, és belereszeljük az öntetbe, majd az olívaolajjal szép krémesre kavarjuk; legalább 1 órát hűtőben pihentetjük.
A salátához a szárzellert kicsit ferdén, szép vékonyan felszeleteljük, a uborkát félbe vágjuk, egy kis kanállal kikaparjuk a magjait, és ezt is felszeleteljük, tépkedett saláta levéllel összeforgatva tányérra halmozzuk, meglocsoljuk az öntettel, ügyesen rárakjuk a makréla darabkákat.
Csak egy kis plusz: nagyon jót tesz ennek a salátának, és a makrélának, illetve a füstölt halaknak, ha egy picike citromhéjat reszelünk rá. Csaba többi receptjét itt találjátok.
Érdemes a füstölt halakkal megbarátkoznunk, hiszen remekül színesítik konyhai repertoárunkat. Na és persze finomak! A szendvicskrém receptjét a képre kattintva már olvashatod is!
Hozzászólás zárolva.