Sajtleves baconös fokhagymás csavarral
Idegenkedtem ettől a fogástól, de később kiderült, nincs miért! A lényeg, hogy használd a fantáziád, mert elképesztő milyen remek dolgokra vagy te is képes!
Hozzávalók 4 éhes szájhoz:
- 5 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 10 dkg sajt
- 1 dl tejfel
- 1 tojás sárgája
- só, bors ízlés szerint
- 4 szelet főtt császár
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Készíts világos rántást a vajból és a lisztből. Engedd fel másfél liter vízzel vagy húslével (leveskockából is készítheted!), fűszerezd sóval, borssal. Készítsd elő a levesestálat. Keverd össze a tejfelt és a tojás sárgáját.Öntsd a tálba, majd folyamatos keverés mellett kanalazd rá a forró levest. A lereszelt sajtot külön tálkában kínáld, hogy mindenki annyit vegyen belőle, amennyit szeretne. Közben egy serpenyőben hevíts pici olajat, hirtelen süsd ki a szalonnaszeleteket. Szűrőlapáttal tedd rá egy-egy fokhagymás pirítósra! Jó étvágyat!
Ha tetszett, itt egy angolos változat is!
Hozzászólás zárolva.