Sárgadinnyés-sonkás szendvicsem
A pármai sonka és a sárgadinnye elválaszthatatlan barátok az olasz konyhában! Meg az enyémben is… A két varázslatos ízvilág lenyűgöző! Ezt a szendvicset valóban egy nyáresti hangulatban találtam ki! És óriási sikert arattam! Légy körültekintő, a nagy melegben a majonéz nagyon könnyen romlik!
Hozzávalók egy darabhoz:
- 2 szelet toastkenyér
- 3 szelet füstölt sonka
- 4 vékony szelet sárgadissze
- 2 ek majonéz
- 1 levél saláta
Elkészítés:
A sonkákat és a dinnyéket vágd félbe, a salátalevelet tépkedd apró darabokra. Pirítsd meg a kenyereket szép aranysárgára. Várd meg míg kihűlnek. A szeletek egyik oldalát kend meg majonézzel. Az egyik kenyeret rakd meg sonkával, tégy rá „salátépecseket”, majd jöhet a sárgadinnye is. A másik szelet kenyeret majonézes felével borítsd rá. Egy jó éles késsel vágd átlósan félre. Isteni uzsonna vagy vacsi a teraszon egy könnyű roséval! Igazi mediterrán hangulatot teremtesz a párodnak! Innentől már nemcsak rajtad múlik a folytatás!
Hozzászólás zárolva.