Facebook hozzászólás
5 995

EGYTÁLÉTEL

Sonkás-burgonyás serpenyős

Szeretem az egy edényes, serpenyős ételeket. Semmi túlzás, elkészült, és abban az edényben mehet is az asztalra. Van benne tartalom, energia, és egy baráti összejövetel része lehet. Max szerint 30-35 perc alatt tálalhatod!

Hozzávalók:

  • 30-35 dkg burgonya, kis kockákra vágva
  • 30-35 dkg édesburgonya, kis kockákra vágva
  • 15-20 dkg füstölt sonka csíkokra vágva,
  • 4 db tojás
  • 1-2 újhagyma vagy póréhagyma
  • 1 kis fej fehér hagyma
  • 1-2 teáskanálnyi sómentes ételízesítő
  • olaj, só,

Sonkás-burgonyás serpenyős, Kép: Somogyi Zoltán Max
Kép: Somogyi Zoltán Max

Elkészítés:

  1. Melegítsünk kevés olajat egy serpenyőben, az apróra vágott fehér hagymát pár perc alatt pároljuk meg. Keverjük hozzá a kockákra vágott burgonyát, édesburgonyát, az újhagymát és az ételízesítőt, pirítsuk le, sózzuk, majd öntsük fel 1 dl vízzel, és pároljuk 8-10 percet.
  2. Adjuk hozzá a sonka csíkokat, és pároljuk még 5, percet. Üssük fel a tojásokat, öntsük bele a serpenyőbe, és süssük még 5 percet. Tálaláskor szórjuk meg vágott petrezselyemmel.

Jó étvágyat kíván hozzá: Max

Besameles halfilé, cukkíni pestóval, csőben sütve

Besamelles halfilé, Kép: Somogyi-Zoltán-Max
Kép: Somogyi Zoltán Max

Ez egy bármilyen fehérhúsú halfiléből elkészíthető, “gyors kaja”. Lehet villantani, ha vendég jön, vagy ha a párunkat akarjuk elkápráztatni, már ha szereti a halat. Variációk száma: több ezer, én most a cukkíni pestóval takartam be, de lehet gyári pestó is, vagy akár egy fűszerkeverék, jó sok kaporral. Somogyi Zoltán Max két éhes szájra tervezte ezt a halas csodát. 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!