Sonkás krumplilángos másképp
Külföldi barátaink, rokonaink első útja a repülőtérről mindig a piacra vezet. A cél csak egy lehet: a lángos. Mi tagadás, nincs ellenvetésünk! Most egy különlegesebbet mutatok nektek, de ez is ugyanolyan könnyű, mint a hagyományos!
Hozzávalók:
- ½ kg héjában főtt krumpli
- ½ kg rétesliszt
- 20 dkg sonka kockára vágva
- 1 tojás
- 1 tk margarin
- só
- olaj
Elkészítés:
Törd át a burgonyát, majd dolgozd össze a liszttel, a sonkával, a tojással és a margarinnal. Előkapod a gyúródeszkát, meglisztezed, és kinyújtod úgy 1 cm-es vastagságúra. Tenyérnyi darabokat vágsz belőle, és bő, forró olajban kisütöd. Jó étvágyat! Kérj hozzá egy jó sört is!
Hozzászólás zárolva.